.

.

вторник, 15 септември 2015 г.

Съвременно лечение на IBS

              Съвременното лечение на заболяването IBS е голямо предизвикателство. Много лекари в България се опитват да прилагат някакво лечение, но то не винаги е ефективно. Обикновено започват да изпробват върху пациентите си всички медикаменти, за които са чували и знаят, че се използват и се надяват поне един от тях да има ефект. В повечето случаи обаче, медикаментозното лечение има слаб ефект и той е временен. Затова съвременното лечение далеч не се вмества в тези рамки и залага основно на немедикаментозните методи на лечение. Много пъти съм говорила за тях. Това са хипнозата, биофейтбек терапията, FODMAP диетата. Единственото място, където можете да намерите всички тези методи на лечение на едно място и да бъде преценено според състоянието ви в момента кой е най-подходящият за вас, е сайтът www.chervobg.com . Доктор Митев  работи съвместно с  доцент Везенков за прилагане на Биофийтбек терапия (единственият кабинет в България прилагащ този вид лечение за IBS), прилага нестрога FODMAP диета, прилага и медикаментозно лечение (което определено не е водещото лечение и то само ако това е необходимо). В този сайт можете да получите много подробна информация за самото заболяване, формите му на проявление, видовете лечение, съвременните постижения в областта и много друга полезна информация. Има си блог и форум. Там може съвсем анонимно да коментирате различни въпроси и да задавате такива - гарантирам ви, че ще получите компетентен отговор. Можете да комуникирате, както с доктора, така и с други пациенти. За удобство на пациента се предлага и консултация по скайп, за тези пациенти, които не са от София или са прекалено заети.
             На всеки пациент се отделя индивидуално внимание и лечение. Следи се състоянието му през цялото време. Ако е необходимо лечението се допълва или коригира в зависимост от проявите на заболяването. Всеки човек е индивидуален и затова няма как да се определи със точност ефекта от лечението - всеки организъм реагира по свой начин. Резултата от лечението обаче е гарантиран, стига да спазвате стриктно инструкциите на доктора.
           Най-важното за едно сполучливо лечение е доверието между лекар и пациент. Не бива да криете нищо и трябва да се обърне внимание на всеки един елемент, дори и на вас да ви се струва незначителен. Доктора е млад, но има голям опит с такива пациенти и постига изумителни резултати. От личен опит ви казвам, че бъдещето е в младото поколение. Титлата пред името на един доктор не е гаранция за неговата компетентност. Пред доктор Митев можете да говорите за оплакванията си без да се притеснявате от нищо - няма да го отегчите или да му стане досадно, ще ви изслуша и ще обърне внимание на всяко ваше предложение или лично наблюдение. Той изучава заболяването от години и информацията и обратната връзка от страна на пациента е много важна.   
           Надявам се да съм ви била полезна!

                 

Няма коментари:

Публикуване на коментар